İstanbul’da hangi balıklar tutulur?
İstanbul, balık çeşitliliğinin çok olduğu bir şehirdir. Mevsime göre değişmekle birlikte, İstanbul’da levrek, lüfer, kalkan, sarı yüzgeçli orkinos, yüzgeçli balık, istavrit, palamut, zargana, mezgit ve minnow gibi çeşitli balık türleri yakalanabilir.
Bu aylarda hangi balıklar yenir?
Ocak ayında uskumru, lüfer, palamut, istavrit, Şubat ayında kalkan, kefal, uskumru, lüfer, Mart ayında kefal, levrek ve kalkan balığı en lezzetli zamandır. Nisan ayında kalkan, levrek, kılıç balığı ve mercan balığı yenmelidir.
İstanbulda çinekop ne zaman başlar?
Chinekop: Chinekop genellikle soğuk suları tercih eden ve Şubat ayında yakalanabilen bir balık türüdür. Genellikle kıyı sularında yakalanır ve lezzetli beyaz etiyle bilinir. Kefal: Kefal, Şubat ayında yakalanabilen türlerden biridir.
İstanbul’da istavrit ne zaman başlar?
Eylül. Eylül ayında palamutlar büyümeye başlar ve istavrit bol miktarda çıkmaya başlar.
İstanbul’da hangi balık mevsimi var?
İstanbul’da balık sezonuna dikkat edecek olursak; Ocak, Şubat, Mart: Kış aylarında hamsi, istavrit, mezgit ve kefal avlanabildiği bilinmektedir. Nisan, Mayıs, Haziran: İlkbahar aylarında ise barbunya, kefal, lüfer, lüfer ve istavrit gibi balıklar avlanabilmektedir.
Ocak ayında balık tutulur mu?
Ocak ayında uskumru, lüfer, palamut ve istavritin en yağlı olduğu dönemde balıkları avlamak mümkün. Karadeniz kefali ve hamsi ise denizden gelen tüm lezzetleriyle Ocak ayında sofralarınıza gelmeyi bekliyor.
2024 balık sezonu ne zaman başlıyor?
Balık tutma sezonu ne zaman başlıyor? 1 Eylül 2024’te kaldırılacak olan balık tutma yasağı 15 Nisan 2025’te sona erecek. 15 Nisan’dan sonra büyük tekneler, gırgır tekneleri veya trol tekneleriyle denizlerde balık tutmak artık yasak olacak. Nisan ayından bu yana uygulanan balık tutma yasağının ardından yeni sezon Pazar günü başlıyor.
Şubat ayında hangi balıklar tutulur?
Şubat: Kalkan mevsiminin başlangıcıdır. Şubat ayında kefal, gümüş levrek, hamsi, kalkan, mersin balığı, kefal, kefal ve levrek lezzetlidir. Mart: Mart ayında lezzetli ve bol miktarda bulunan balıklar arasında gümüş balığı, deniz sosisi, mezgit, kalkan, kaya levreği, mezgit, kefal, levrek ve yayın balığı bulunur.
Levrek mevsimi ne zaman?
En lezzetli zaman Ekim ve Kasım aylarıdır. Levrek: Levrek serin ve sıcak suları tercih eder ve tüm yıl boyunca yenir. En lezzetli aylar Eylül ve Ekim aylarıdır.
Boğazda hangi aylarda hangi balık tutulur?
Karadeniz bu aylarda soğuyup sıcak sulara indiğinde kötü tadı olan balık yoktur. Ama yazın palamut ve lüfer yakalanır. Çünkü balıklar Karadeniz’den inmek için oraya çıkmak zorundadır.
İstanbul’da lüfer nerede tutulur?
Boğaz kıyısında bulunan Akıntıburnu, bu bölgelerin önde gelen balıkçılık alanlarından biridir. Özellikle rotalarında lüfer ve istavrit gibi balıkların bulunması ve zengin balık stoğu nedeniyle tercih edilen bir balıkçılık alanıdır.
Marmara’da lüfer ne zaman başlar?
Soğuk denizlerde yaşayanlar daha yağlı oldukları için daha lezzetlidir. Ülkemizde Karadeniz, Boğaz ve Marmara Denizi’nde tutulan balıkların tadı harikadır. Eylül ortasından Ocak sonuna kadar olan dönem en yağlı ve en lezzetli zamandır.
İstivrit bir büyüğü hangi balıktır?
Sarı yüzgeçli istavrit (Trachurus mediterraneus), en büyük istavrit olarak bilinir ve yaz aylarında Karadeniz’de görülen balıklardan biridir. Kasım ayında İstanbul’a geri döner. Çoğunlukla Tekirdağ’da yakalanan sarı yüzgeçli istavrit 50 cm’ye kadar ulaşabilir.
Hamsi büyüyünce hangi balık olur?
Sardalyalar Akdeniz’de yaklaşık 15-20 cm’ye kadar büyür. Denizde 30 cm’ye kadar büyürler. Hamsi Karadeniz için neyse sardalyalar da Portekiz, İspanya’nın Atlantik kıyısı, Sicilya ve Malta için odur. Bu ülkelerdeki birçok yemek sardalyalara dayanmaktadır.
Lüfer boğaza ne zaman girer?
Yaz aylarında Karadeniz’de beslenen balıklar, Ağustos ortasında Boğaz boyunca Marmara Denizi’ne geri göç ederler. Bu göç, balığın büyüklüğüne göre belirli bir sırayı izler. Yetişkin lüferler önce göç eder ve Eylül ortasından sonra Kofana Boğazı’nın sularına girerler.
Olta balıkçılığı yasağı var mı?
1 Eylül 2023’te başlayan 2023-2024 balıkçılık sezonu bugün sona erdi. Denizde avlanma yasağı, endüstriyel avcılık yapan balıkçı gemileri için geçerlidir. Kıyı balıkçılığı yapan küçük ölçekli balıkçılar yasaktan muaftır. Balıkçılık sezonu sona erdi.
Küçükçekmece Gölü’nde balık tutulur mu?
Arazi kullanımı: Küçükçekmece Gölü, eğitim, araştırma ve yerleşim amaçlı yerleşim alanlarıyla çevrilidir. Gölde balıkçılık yapılabilir ve kıyısında balıkçı kulübeleri vardır. KBA’nın kuzeyinde, çayırlar ve çalılıklarla kaplı meralarda hayvancılık yapılmaktadır, ancak bu azalmaktadır.
Marmara Denizinde hangi balıklar var?
Bunlar; Kefal, barbunya, istavrit, kıraça, İspari, İlarya, İzmarit, Kalkan, çipura, iskorpit, sinarit, palamut, torik, zindandelen, altıparmak, lüfer, kofana, chinakop, kefal, levrek, hamsi, gümüş, çaça, sardalya, pisi balığı, mezgit, ton balığı, yunus, mersin balığı, kılıç balığı, gelincik, minakop, zargana, tirsi, …
Marmara’da lüfer ne zaman başlar?
Soğuk denizlerde yaşayanlar daha yağlı oldukları için daha lezzetlidir. Ülkemizde Karadeniz, Boğaz ve Marmara Denizi’nde tutulan balıkların tadı harikadır. Eylül ortasından Ocak sonuna kadar olan dönem en yağlı ve en lezzetli zamandır.