2024’de kimler e-faturaya geçmek zorunda?
E-ticaret, gayrimenkul ve motorlu taşıt alım satım şirketlerinde alt sınır 2023 yılında 500 bin TL olarak belirlendi. 2024 yılında cirosu 500 bin TL ve üzeri olan e-ticaret, gayrimenkul ve motorlu taşıt şirketlerinin elektronik fatura düzenleme zorunluluğu bulunuyor.
E-fatura nedir, kimler zorunlu?
Sektöre özgü yükümlülüklerin yanı sıra, 2022 yılında 3 milyon TL ve üzeri gelir elde eden tüm mükelleflerin 1 Temmuz 2023 tarihine kadar e-fatura uygulamasına geçmesi gerekiyor. Aynı zamanda 1 Ocak 2024 tarihine kadar e-Defter uygulamasına geçmeleri gerekiyor.
E-fatura için ne kadar ciro gerekir?
Vergi Dairesi Başkanlığı’nın son güncellemesiyle, 2020 ve 2021 yıllarında brüt satış hasılatı 4 milyon TL, 2022 ve sonraki hesap dönemlerinde brüt satış hasılatı 3 milyon TL ve üzeri olan mükelleflerin elektronik faturaya geçme zorunluluğu getirildi.
Kimler e-fatura mükellefi olabilir?
2022 veya müteakip hesap dönemlerinde brüt satış hasılatı (veya satışlardan elde edilen brüt işletme geliri) 3 milyon TL ve üzeri olan mükellefler. Kendi internet siteleri veya online satış platformları üzerinden ürün veya hizmet satışı yaparak 500.000 TL ve üzeri brüt satış hasılatı elde eden mükellefler.
1 Temmuz 2024’de kimler e-faturaya geçecek?
535 Sıra No’lu VUK Genel Tebliği ile 2023 yılı brüt cirosu 3 milyon TL ve üzeri olan mükellefler için 1 Temmuz 2024 tarihinden itibaren elektronik faturaya geçiş zorunluluğu getirildi.
2025’te kimler e-faturaya geçecek?
2025 yılından itibaren aşağıdaki kriterleri sağlayan şirketler e-faturaya geçmek zorunda olacak: Brüt cirosu 3 milyon TL ve üzeri olan şirketler Kendi web sitesi veya platformları üzerinden cirosu 500.000 TL ve üzeri olan şirketler.
E-faturaya geçme şartları nelerdir?
Yayımlanan yeni tebliğde, e-belge sistemlerine geçiş şartları şöyle: 30 Aralık 2022 tarihinde yayımlanan yeni düzenlemeye göre; 2022 yılı brüt cirosu 3 milyon TL ve üzeri olanlar, 1 Temmuz 2023 tarihine kadar e-faturaya, 1 Ocak 2024 tarihine kadar da e-defter uygulamasına geçiş işlemlerini tamamlamak zorunda.
2024’te e-deftere kimler geçecek?
2023 yılında sektör ayrımı yapılmaksızın brüt satış hasılatı 3 milyon TL ve üzeri olan tüm mükellefler, 1 Temmuz 2024 itibarıyla e-fatura ve e-arşiv uygulamasına geçecek.
E-arşiv e-fatura farkı nedir?
E-faturalar yalnızca e-fatura kullanıcılarına düzenlenebilir ve gönderilebilir. E-Arşiv Faturası, göndericinin e-fatura mükellefi ve alıcının kağıt fatura kullanıcısı veya son kullanıcısı olduğu durumlarda kullanılabilen bir faturalama uygulamasıdır. Başka bir deyişle, e-arşiv faturaları e-fatura kullanıcısı olmayanlara düzenlenir ve gönderilir.
E-faturaya geçmemenin cezası nedir?
E-faturaya geçilmemesi durumunda aşağıdaki cezalar uygulanacaktır: Fatura başına ceza: E-faturaya geçmeyen şirketlere, düzenlenmeyen veya alınmayan her fatura için ceza uygulanacaktır. 2024 yılından itibaren bu ceza fatura başına 3 olacaktır.
Hangi sektörler e-faturaya geçmek zorunda?
1 Temmuz 2022’den itibaren sektör genelinde elektronik fatura zorunluluğu kapsamına, cirosu 1 milyon TL’nin üzerinde olan tüm oteller, otomobil bayileri, emlakçılar, inşaat müteahhitleri ve e-ticaret perakendecileri girecek.
E-faturada limit ne kadar?
E-Arşiv Fatura ile ilgili kullanıcıların sıkça sorduğu soru E-Arşiv sistemine geçmem gerekiyor mu? 2024 yılı itibarıyla E-Arşiv Fatura kullanımı kapsamında yapılan değişiklikler nedeniyle her şirket için fatura düzenleme ve düzenleme üst limiti 6.900 TL olacak.
E-fatura olmak için ne gerekli?
Elektronik fatura başvurusu için aşağıdaki belgeler gereklidir: Elektronik faturalar için başvuru formu ve taahhüt beyanı. Elektronik mali mühür sertifikası sahipleri için taahhüt beyanı. Şirketin kuruluş sözleşmesinin bulunduğu ticaret sicilinin noter tasdikli kopyası. Daha fazla makale…•17 Mart 2023
E-faturayı kim öder?
Vergi Dairesi Başkanlığı’nın son tebliğine göre, e-ticaret faaliyetinde bulunan ve 2020 ve 2021 hesap dönemlerinde brüt ciroları 1 milyon TL, 2022 veya müteakip hesap dönemlerinde ise 500 bin TL ve üzeri olan mükelleflerin e-faturaya geçmesi zorunludur.
E-fatura ücretli mi?
HAYIR. Yasal e-fatura hizmetini ücretsiz kullanabilirsiniz.
2024’de kimler e-deftere geçmek zorunda?
2023 yılında sektör ayrımı yapılmaksızın brüt satış hasılatı 3 milyon TL ve üzeri olan tüm mükellefler, 1 Temmuz 2024 itibarıyla e-fatura ve e-arşiv uygulamasına geçecek.
Kimler e-İrsaliye kullanmak zorunda 2024?
Bu kapsamda 2024 yılında e-İrsaliye uygulamasına zorunlu olarak geçecek mükellef grupları şu şekildedir: e-Fatura uygulamasına kayıtlı olup 2023 yılı cirosu 10 milyon TL ve üzeri olan şirketler 1 Temmuz 2024 tarihinden itibaren e-İrsaliye uygulamasına geçmek zorunda kalacak.
E-faturaya kendi isteği geçenler e-deftere geçmek zorunda mı?
Ancak, kendi isteğiyle ve herhangi bir zorunluluk olmaksızın e-fatura uygulamasına geçen ve kanuni bir yükümlülüğe tabi olmayan mükelleflerin e-defter uygulamasına geçmeleri zorunlu değildir.
E-fatura nedir 2024?
Söz konusu uygulama, elektronik faturalama olarak bilinir ve faturaların internet üzerinden elektronik olarak düzenlenmesine, paylaşılmasına ve izlenmesine olanak tanıyan bir prosedürler kümesidir. Basitçe ifade etmek gerekirse, tüm satın alma işleminden sonra oluşturulan faturanın dijital versiyonudur.